АВТОСПРАВА
 Автомобі́ль, авто́ (від грец. αὐτός — сам і лат. mobilis — той, що рухається) — самохідна колісна машина, яка приводиться в рух встановленим на ній двигуном і призначена для перевезення людей, вантажу, буксирування транспортних засобів, виконання спеціальних робіт та перевезення спеціального устаткування безрейковими дорогами. Пересувається переважно суходолом

Концепцією профільного навчання передбачається модернізація й удосконалення системи освіти, планомірне оновлення школи старшого ступеня, врахування індивідуальних запитів учнів та орієнтування їх на майбутню професію [3]. Державним стандартом загальної середньої освіти регламентується варіативний характер навчання у старшій школі за обраним напрямом. Отже, цими нормативними документами визначається актуальність проблеми профільного навчання учнів у старшій школі та вдосконалення підготовки педагогічних кадрів для загальноосвітніх навчальних закладів (ЗНЗ), міжшкільних навчально-виробничих комбінатів (МНВК) і професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ).
Доцільно відмітити, що нині значна частина учнів виявляє бажання отримати посвідчення водія після закінчення старшої школи, що пов’язано із стрімким розвитком автомобільної галузі. Унаслідок цього зріс попит на кваліфіковану підготовку учнів з автосправи у МНВК. Проте, мережа таких закладів значно скоротилась. Це зумовлено тим, що в складний період свого існування переважна більшість МНВК змінила профіль підготовки учнів, тому ініціативу перехопили автошколи, в яких за короткий термін (2-3 місяці) проводять підготовку водіїв-любителів (категорія «В»). Звичайно, автошколи можуть певною мірою виступати як альтернатива МНВК, але ніяким чином не можуть їх повністю замінити.

Комментарии